Over het toilet, de koelkast en het leren van woorden in een andere taal.

Huh? Wat zegt ze nou?

Wat hebben het toilet en de koelkast te maken met het leren van woorden?

Als je een nieuwe taal leert, moet je heel, heel , heel veel nieuwe woorden leren.

Dat is niet makkelijk! Sommige mensen leren heel snel. Voor anderen duurt het wat langer voor ze de nieuwe woorden kennen. Maar of je nu snel leert of langzaam, je zult de woorden vaak moeten herhalen om ze goed te kunnen onthouden.

Taalleraren leren op hun opleiding dat ze alle nieuwe woorden minimaal zeven keer aan hun leerlingen moeten laten horen, omdat de leerlingen de woorden anders weer vergeten.

Leraren herhalen de woorden daarom vaak. Ze lezen de woorden voor, ze schrijven de woorden op het bord en ze gebruiken de woorden in verschillende zinnen. Toch moet je meestal zelf ook nog een paar keer studeren om de woorden te onthouden.

Je kunt het inburgeringsexamen halen als je de Nederlandse taal op niveau A2 kunt gebruiken. Als je niveau A2 hebt, ken je ongeveer 2000 woorden.

Het niveau dat je nodig hebt om het Staatsexamen I te doen, is B1. Op niveau B1 ken je ongeveer 5000 woorden.

Een paar duizend woorden leren kost veel tijd. Gelukkig zijn er veel trucjes om de woorden beter te kunnen onthouden. Het is bijvoorbeeld een goed idee om een lijstje te maken van de woorden die je het moeilijkst vindt om te onthouden. Schrijf nooit meer dan 15 woorden op het lijstje. Wil je 20 woorden leren? Maak dan liever twee keer een lijstje van 10 woorden. Hang het lijstje op de deur van je koelkast of op de muur van het toilet, waar je het kunt zien als je op de wc zit!

Waarom op de koelkast? Waarom op het toilet?

Dit zijn plaatsen in huis waar je vaak komt op een dag. Steeds wanneer je naar het toilet gaat en steeds wanneer je iets uit je koelkast pakt, zie je de woorden. Zo kun je de woorden vanzelf een paar keer per dag herhalen! Je zult zien dat je na een paar dagen de woorden allemaal kent, zonder dat je hebt gestudeerd! Makkelijk toch?

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *