De driehoek van Triangel Taal.

Een triangel is een driehoek. Een driehoek heeft drie zijden die elkaar in evenwicht houden.

Een driehoek is een sterke vorm. Veel bruggen en gebouwen danken hun sterkte aan de driehoekige vormen in hun constructie.

Waar is de driehoek van Triangel Taal op gebaseerd?

Taal , Tekst en Toekomst. Dat is een driehoek die je sterk maakt. Dat is een driehoek om op te bouwen.

Taal

Taal is communicatie.

Communiceren is een basisbehoefte van de mens. We willen contact maken. We willen ons uitdrukken. We hebben de behoefte om onze wensen, gedachten en emoties te uiten en te delen.

Gebarentaal is taal. Lichaamstaal is taal. En het hele verbazingwekkende samengaan van klanken en regels tot de meest ingewikkelde en uitgebreide mogelijkheden om je uit te drukken, ja dat is ‘gewoon’ taal.

Tekst

Tekst is taalgebruik.

Taal komt in verreweg de meeste gevallen tot ons in de vorm van tekst. Gesproken teksten en geschreven teksten. Je kunt teksten ontvangen ( luisteren, lezen ) en je kunt teksten zelf produceren ( schrijven, spreken ). Tekst is het gebruik van taal. Om taal goed te kunnen gebruiken moet je verschillende dingen leren. Je moet bijvoorbeeld veel woorden kennen. Je moet bijvoorbeeld klanken kunnen onderscheiden als je ze hoort en kunnen maken als je ze wilt uitspreken. Je moet weten welke tekens er gebruikt worden voor de geschreven taal. En je moet bijvoorbeeld op de hoogte zijn van minimaal een basisgrammatica om goede zinnen te maken.

Toekomst

Toekomst is ontwikkeling.

Een goede beheersing van de taal is ontzettend belangrijk voor je persoonlijke ontwikkeling en voor je kansen op succes in onze maatschappij. Dat geldt voor iedereen voor wie Nederlands de moedertaal is en voor iedereen voor wie Nederlands als tweede taal leert. Luister en lees daarom altijd veel. Blijf voortdurend nieuwe woorden leren. Volg een cursus of een workshop om je spelling en grammatica te verbeteren. Hoe beter je taalvaardigheid is, hoe beter je kunt communiceren. En hoe beter je de taal beheerst, hoe beter je kansen zijn op succes op het werk.

Beter communiceren, zelfverzekerd de taal gebruiken, oog voor persoonlijke ontwikkeling.

Taal, Tekst, Toekomst, de driehoek die je sterk maakt.

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *